kinkhoest baby


Welkom op onze blog! Hier vindt u alles over kinkhoest, van artikelen over de symptomen tot artikelen over de behandeling van kinkhoest. Wij hopen dat onze blog al uw vragen weet te beantwoorden. In dit artikel geven wij u uitleg over kinkhoest bij baby’s, lees dit aandachtig want kinkhoest is zeer gevaarlijk voor die kleintjes.

Wat is kinkhoest?
Kinkhoest is zeer besmettelijk en wordt veroorzaakt door een bacterie. Het is zo besmettelijk door het feit dat deze bacterie wordt overgedragen door hoesten. Besmette mensen kunnen weken of zelfs maanden last hebben van zware en langdurige hoestbuien die zeer vermoeiend kunnen zijn, vooral voor jonge kinderen en oudere of zwakkere mensen.
Vooral voor zuigelingen kan deze ziekte zeer gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn.

kinkhoest baby 300x200 kinkhoest baby

Waaraan herkent u kinkhoest? Wat zijn de symptomen?
Meestal zijn kinderen ongeveer twee weken “gewoon” verkouden voordat er echt sprake is van kinkhoest. Na deze twee weken zijn er een aantal symptomen waar u op moet letten, aangezien deze kunnen duiden op kinkhoest bij baby’s:

- Koorts (maximaal 39°C);
- Zware hoestbuien (met dik slijm of droog);
- Een loopneus;
- Erge hoestbuien tijdens de nacht;
- Benauwdheid of zelfs braken tijdens het hoesten.

Merkt u andere vreemde dingen op die te maken hebben met het ongewoon hoesten of iets dergelijks, neem dan ook contact op met uw kinderarts.

Het gevaar van kinkhoest
Door de complicaties die kinkhoest bij baby’s kan veroorzaken kan uw kindje blijvende schade oplopen. Bij zuigelingen bestaat de kans dat de ademhaling opeens stokt en dit kan zeer ernstige gevolgen hebben. Dit is niet de enige complicatie die kan optreden, zo kan er ook longontsteking ontstaan of stuipen door een zuurstoftekort waardoor uw kindje risico loopt op hersenbeschadiging.


De behandeling van kinkhoest bij baby’s
Het is belangrijk om meteen naar een kinderarts of ziekenhuis te gaan als u kinkhoest bij uw baby vermoedt. Probeer geen hoest drankjes en dergelijke aan uw baby te geven want deze zullen de kinkhoest niet doen verdwijnen. Baby’s met kinkhoest moeten continue in de gaten worden gehouden in verband met eventuele tijdelijke apneu (ademstilstand). Meestal wordt er antibioticum gegeven maar bij ernstig zieke kinderen is opname in een ziekenhuis noodzakelijk.

Het DKTP-vaccin
Dit vaccin beschermt uw kindje tegen kinkhoest. Zorg ervoor dat uw baby op tijd wordt ingeënt, vooral als u op vakantie gaat.

Heeft u zelf tips? meld ze hieronder en deel ze met onze bezoekers!


december 2021
M D W D V Z Z
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031